Deportivo gubitnik dana
112

Epski preokret Mallorce za povratak u La Ligu, Rafael Nadal slavio na tribinama

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ekipa Mallorce je velikom pobjedom u uzvratnom meču protiv Deportivo La Corune rezultatom 3:0 uspjela nakon šest godina izboriti povratak u špansku La Ligu.

Domaći, koji su od prve minute krenuli vrlo ofanzivno jer su imali zaostatak od 2:0 iz prvog meča, prvi pogodak su postigli u 21. minuti kada Ante Budimir pogađa za vodstvo od 1:0.

U 62. minuti Sevila fantastično pogađa iz slobodnog udarca, čime anulira prednost Deportiva iz prve utakmice, a konačnih 3:0, za veliko slavlje navijača ovog kluba, postavlja Prats u 82. minuti nakon još jednog sjajnog udarca s distance.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka Deportivo je pokušao doći do jednog pogotka koji bi im donio plasman u La Ligu, ali u tome nisu uspjeli pa je nakon kraja meča uslijedilo veliko slavlje domaćih navijača koji su odmah utrčali na teren.

Oduševljenje nije krio nijedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal koji je poznat kao navijač Mallorce, a on je na tribinama zajedno s domaćim navijačima proslavio povratak Mallorce u društvo najboljih.

Ovaj španski klub u La Ligu se vraća nakon šest godina.