Nogomet
0

EP u vaterpolu: Srbija u finalu, Španija se bori za peto mjesto

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Srbija je prvi putnik u finale Evropskog prvenstva u vaterpolu koje se održava upravo u Srbiji. U polufinalu domaća reprezentacija slavila je protiv Grčke rezultatom 13:7.

Ovo je već treće uzastopno finale za Srbiju, a prethodna dva puta je i osvojila prvenstvo. Od 2001. godine do danas na osam evropskih prvenstava, uključujući i ovo, Srbija je sedam puta igrala finale (jednom kao Srbija i Crna Gora 2003. godine i jednom kao Jugoslavija 2001. godine). Pet puta je slavila, a jedini poraz nanijela im je Crna Gora 2008. godine. Ostaje da se vidi šta će biti ovog puta kada u finalu čekaju boljeg iz dvoboja Crne Gore i Mađarske.

U meču za plasman od petog do osmog mjesta Španija je rezultatom 10:9 slavila protiv Rusije i čeka boljeg iz meča Italije i Hrvatske koje sutra igraju. Poraženi u tom meču igrat će protiv Rusije za sedmo, odnosno osmo mjesto.

Rumunija je nakon produžetaka bila bolja od Njemačke (14:13) i sada ima šansu izboriti deveto ili deseto mjesto, dok se Njemci bore 11. ili 12. mjesto.

Slovačka je pobjedom nad Maltom (17:9) u borbi za 13. ili 14. mjesto, a Malta će tražiti plasman za posljednje (16.) ili pretposljednje (15.) mjesto.