Nogomet
13

EP u Azerbejdžanu: Bh. kadeti igraju protiv Njemačke

Piše: Edin Isanović
Drugi meč na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu bh. kadeti će odigrati danas protiv Njemačke koja važi za jednog od favorita. Izabranici Sakiba Malkočevića pokušat će da iznenade sjajnu selekciju Elfa. Golman Filip Vasilj očekuje da naš tim odigra čvrsto.

"Nadamo se najboljem, borićemo se za svaku loptu. Sigurno je da ćemo odigrati čvršće nego protiv Austrije, jer samo tako možemo da se nadamo povoljnom rezultatu protiv kvalitetnih reprezentacija".

Igrač sredine terena kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine i beogradske Crvene zvezde Stefan Kovač odigrao je svih 90 minuta utakmice sa Austrijom na otvaranju Evropskog prvenstva. Mladi fudbaler smatra da je ekipa mogla ostvariti povoljniji rezultat u tom meču.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali slabo što su Austrijanci iskoristili i kaznili nas sa dva gola. U drugi period igre smo ušli znatno bolje i preuzeli inicijativu. Napadali smo, stvarali šanse, ali nažalost nismo uspjeli da postignemo pogodak."

Kovač ističe da se ekipa neće predati protiv favorizovane Njemačke.

"Nijemci spadaju među favorite turnira, ali mi ne ulazimo u meč sa njima sa bijelom zastavom. Oni su fvoriti ali mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ostvarimo pozitivan rezultat."

Susret Bosna i Hercegovina - Njemačka na programu je danas u 19.00 sati po lokalnom vremenu (17.00 CET) na Dalga Areni u Bakuu.