Nogomet
955

Enzo Zidane pogodio u debiju za Real: Otac ga uveo u igru, on nakon 18 minuta postigao gol

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Kupa Kralja Real Madrid je rezultatom 6:1 savladao Leonesu, a meč je obilježio debitantski nastup Enza Zidanea, sina legendarnog Zinedina Zidane koji je trener Galacticosa.

Deset godina nakon što se Zinedine kao igrač oprostio od Reala i fudbala, kao trener madridskog kluba u igru je uveo sina Enza da upiše debitantski nastup, a on se nakon 18 minuta igre odužio pogotkom za 4:1..

Iako je Zinedine Zidane trenersku karijeru počeo sa velikim upitnicima iznad njegove glave pošto je preuzeo Real Madrid u januaru prošle godine kada je klub bio u rezultatskoj krizi, uspio je posložiti stvari i sada njegova trenerska karijera liči na sjajnu filmsku priču.

U nepunih godinu dana provedenih na klupi, Zinedine je osvojio Ligu prvaka, evropski Super kup, trenutno je sa šest bodova prednosti ispred Barcelone smješten na prvom mjestu La lige i večeras je svom 21-godišnjem sinu omogućio debi u kojem je sin pri tom postigao gol.

Enzo je u igru ušao na početku drugog poluvremena umjesto Isca, a gol je postigao u 63. minuti.

Preostale golove za Real postigli su Diaz (1', 42' i 88'), James Rodriguez (23') i Morgado (90' autogol), dok je jedini gol za goste postigao Gonzalez. Real je ovom pobjedom sa ukupnih 13:2 prošao u osminu finala takmičenja.