Javlja ugledni Bild
0

Tabaković donio (ne)očekivanu odluku o nastavku karijere, ostaje u Herthi

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovački napadač Haris Tabaković je zahvaljujući sjajnoj sezoni u redovima berlinske Herthe privukao pažnju neimenovanih bundesligaških klubova, javljaju njemački mediji.

Ipak, kako javlja ugledni Bild, ovaj 29-godišnji napadač je donio (ne)očekivanu odluku o nastavku karijere te želi ostati u Berlinu i sljedeću sezonu.

Tabaković ima ugovor s Herthom do ljeta 2026. godine tako da će na novi ugovor pričekati još malo, ali potencijalni potpis najboljeg igrača berlinske Stare dame je signal konkurenciji da u sljedećoj sezoni Hertha cilja plasman u Bundesligu.

Inače, iskusni napadač je sezonu okončao kao najbolji strijelac 2. Bundeslige sa 22 gola u 31 odigranoj utakmici, a golgeterskom učinku je dodao i četiri asistencije.

Ukupno je za berlinski sastav odigrao 35 utakmica i postigao 25 golova uz pet asistencija dok je za reprezentaciju BiH odigrao samo jednu utakmicu.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Young Boysa da bi u Švicarskoj igrao još za Wil, Grasshoppers te Debrecen i Diosgyor u Mađarskoj, A. Lustenau i bečku Austriju u Austriji prije nego li je u ljeto 2023. godine prešao u Herthu.

Ranije je odlučio da promijeni sportsko državljanstvo i odluči nastupati za Bosnu i Hercegovinu.