Nogomet
13

Enyeam: Očekujemo da nas selekcija BiH "žestoko bombarduje" od početka

Anadolija
Foto: AFP
Foto: AFP
Golman fudbalske reprezentacije Nigerije Vincent Enyeam izjavio je za afričke medije da očekuje "žestoko bombardovanje" od samog početka utakmice od selekcije Bosne i Hercegovine protiv koje ova afrička ekipa igra za nekoliko dana u okviru grupe F na Mundijalu u Brazilu.

Naglasio je da očekuje mnogo bolju i kvalitetniju igru svoga tima protiv BiH jer, kako kaže, u utakmici protiv Irana koja je završena 0:0 nisu pružili ono što su mnogi od Nigerije očekivali.

Ipak, upozorava kako BiH ima odlične, vrlo opasne i ubojite napadače, prije svega zvijezdu Manchester Cityja Edina Džeku i napadača VfB Stuttgarta Vedada Ibiševića.

Dodaje kako je u sastavu BiH vrlo opasan i igrač njemačkog Hoffeinhema Sejad Salihović, za kojeg kaže da je specijalnista za izvođenje slobodnih udaraca.

“Znam da BiH ima mnogo opasniji napad od Irana i mislim da neću moći sjediti mirno. Bosanci će od samog početka napasti žestoko na naš gol jer žele da nastave takmičenje. Golman može pomoći svome timu da ostane u igri i ja ću upravo to učiniti u ovoj utakmici protiv BiH”, kazao je golman fudbalske reprezentacije Nigerije.

Nigerija se nalazi u grupi F zajedno sa Argentinom, BiH i Iranom. U prvom kolu Nigerija i Iran su odigrali neriješeno 0:0 dok je u drugoj utakmici iste grupe Argentina savladala BiH sa 2:1.