Nogomet
17

Enver Marić za Klix.ba: Baždarević može napraviti dobar rezultat

Piše: Edin Isanović
Enver Marić (Foto: Anadolija)
Enver Marić (Foto: Anadolija)
Enver Marić trenutno se nalazi u Berlinu. Legendarni golman mostarskog Veleža i član čuvene generacije BMV, koju su osim njega činili Bajević i Vladić, kaže za Klix.ba kako je novi selektor bh. nogometnog tima izuzetno ambiciozan trener.

"Za Mešu znam da je vrijedan trener i vjerujem da može napraviti dobar rezultat. Naravno, ja mu želim puno sreće u nastavku kvalifikacija i nadam se najboljem. Vidim da još nije izabran trener golmana u stručni štab, Baždareviću tu treba profesionalac koji zna svoj posao. Vidim u medijima da se spominje moj imenjak Lugušić. Gdje god je radio, ostavio je traga", kazao je Marić.

Dodaje kako mu nije jasno kako u kombinacijama za trenera golmana nije bilo Rizaha Meškovića.

"Ne znam kako jednog takvog čovjeka niko nije spomenuo. Ima veliko znanje i iskustvo i mogao je pomoći", istakao je naš sagovornik.

Na kraju je istakao kako mu nije jasno zbog čega je Sušić smijenjen.

"Safet je uradio dosta dobrih stvari i žao mi je što je otišao. Proći će još dugo vremena da se mi plasiramo na SP. Neki su mu zamjerali što je pozivao Tinu Svena Sušića. Ipak, vrijeme je pokazalo da se radi o dobrom nogometašu. Već se spominje transfer u Italiju i to potvrđuje njegov kvalitet", zaključio je Marić.