Veliki hendikep
19

Englezi uoči utakmice protiv Senegala ostali bez velike zvijezde zbog "porodičnih problema"

K. H.
Sterling neće igrati u meču protiv Senegala (Foto: EPA-EFE)
Sterling neće igrati u meču protiv Senegala (Foto: EPA-EFE)
Engleski FA uoči utakmice protiv Senegala u okviru osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru objavio je da prvotimac Raheem Sterling neće igrati zbog porodičnih problema.

Sterling je prva dva meča na Mundijalu protiv Irana i Sjedinjenih Američkih Država igrao od prve minute, dok je u posljednjem meču grupne faze bio na klupi za rezervne igrače, a u večerašnjem duelu protiv Senegala neće biti uopšte u konkurenciji i na raspolaganju selektoru Southgateu.

Iako se ne navodi konkretno u kakvim problemima je Sterling, kratko je objašnjeno da protiv Senegala neće igrati zbog "porodičnih problema". Engleski mediji pišu da Sterling iz Katara leti nazad za Englesku kako bi "riješio stvari".

Engleze je prije četiri dana napustio i defanzivac Arsenala Ben White, također zbog "privatnih problema", a on do kraja turnira neće biti sa saigračima.

Duel između Engleske i Senegala se igra u terminu od 20 sati, a pobjednik tog duela će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske koja je sa 3:1 bila bolja od Poljske.

U meču protiv Senegala, za Engleze u napadu igraju Saka, Foden i Kane, dok je Rashford ipak ostao na klupi, iako se očekivalo da bi mogao početi ovaj duel.