"Razbija" i s 37 godina
121

Englezi oduševljeni uspjesima Džeke i Fenerbahčea: Vjerovatno najbolji tim u Evropi

D. P.
Džeko pokazuje da je "stroj" za golove i s 37 godina (Foto: Facebook/Edin Džeko)
Džeko pokazuje da je "stroj" za golove i s 37 godina (Foto: Facebook/Edin Džeko)
Nogometaši Fenerbahčea predvođeni našim Edinom Džekom igraju spektakularno ove sezone i imaju nevjerovatnih 18 pobjeda u isto toliko odigranih utakmica, tako da ne čudi što cijeli svijet piše o njihovim uspjesima.

Devet pobjeda u turskoj Superligi i devet pobjeda u evropskim takmičenjima uključujući i kvalifikacije. Fenerbahče je zabilježio najbolji start ikada i navijači se s pravom nadaju prekidu katastrofalne serije od 10 godina bez titule, što je predugo za najtrofejniji turski klub.

Pohvale stižu sa svih strana, a igrama Fenerbahčea i Edina Džeke oduševljeni su i Englezi. Tako je Daily Mail jutros tekst posvetio sjajnim igrama Fenerbahčea.

"Upoznajte vjerovatno najbolji tim u Evropi. Natrpan Premier ligom, odbijenicama Manchester Uniteda, Chelseaja, Bournemoutha i Southamptona, ovaj klub je dobio svih 18 utakmica ove sezone", stoji u naslovu Daily Maila.

U tekstu se navodi da je tim Fenerbahčea sastavljen od igrača koji se nisu proslavili u engleskoj Premier ligi poput Freda (Manchester United), Joshue Kinga (Bournemouth), Michyja Batshuayija (Chelsea), Dušana Tadića (Southampton)...

Poseban dio Daily Mail je odvojio i za Džeku. Navodi se kako ni u 37. godini ne staje s golovima.

"Još jedno poznato ime je bh. nogometaš, bivši napadač Manchester Cityja Edin Džeko, koji je ljetos stigao iz milanskog Intera. Džeko možda sada ima 37 godina, ali turski nogomet mu se jako sviđa s obzirom na devet golova i sedam asistencija od svog dolaska", navodi Mail o našem kapitenu.

U opisu Džekine fotografije u tekstu stoji da 37-godišnji napadač "razbija" pogocima u Turskoj.