Nogomet
0

Engleski mediji o povratku Eduarda da Silve

FENA
Engleski mediji posvetili su veliku pažnju povratku hrvatskog napadača Eduarda da Silve na teren nakon 297 dana pauze zbog loma noge.

Tako "Times" navodi kako su navijači Arsenala jedva dočekali povratak sjajnog napadača "kojeg je teška povreda na skoro godinu dana udaljila s travnjaka". Times navodi da je Eduardo bio rastrčan i željan nogometa dodajući kako Arsene Wenger željno iščekuje njegov povratak u prvu momčad.

"Sretan sam i zadovoljan. Cijela ova situacija za mene je bila iznimno teška, no izdržao sam. Želim zaboraviti sve loše što mi se događalo," kazao je hrvatski reprezentativac za Times.

U tekstu se podsjeća kako je Arsenal prije Eduardove ozljede bio na vodećoj poziciji Premershipa, a nakon što ga je "polomio" branič Birminghama Martin Taylor "Topnici" su pali na treće mjesto. Niti ove sezone ne blistaju i trenutačno drže peto mjesto na tabeli.

List "Guardian" navodi kako je Eduardov povratak na travnjak sa tribina stadiona Underhillu pratilo ugledno društvo u kojem su bili menadžer Arsenala Arsene Wenger, menadžer Portsmoutha Tony Adams, te nizozemska legenda Dennis Bergkamp. "Premda je odigrao samo 45 minuta Eduardo je pokazao kako bi vrlo brzo mogao biti onaj stari," piše novinar Guardiana.

"Telegraph" pak navodi kako bi Brazilac s hrvatskim pasošem mogao biti rješenje svih briga koje trenutno ima Wenger. U tekstu se tvrdi da se "Topnici nisu oporavili nakon Eduardove povrede i pronašli pravu zamjenu za njega."

BBC na svom internetskom izdanju navodi Wengerovu izjavu u kojoj menadžer londonskog sastava tvrdi kako neće žuriti s Eduardovim povratkom u momčad.

"Nećemo žuriti. Još mu nedostaju utakmice i nema smisla sada forsirati," kazao je strateg Arsenala.

Mirror navodi kako je Eduardo u svom povratku nogometu nakon "horor povrede" pružio solidnu partiju i uzdrmao gol. O Eduardovom prvom nastupu nakon teške povrede izvijestio je i Sky Sports navodeći kako je Arsene Wenger bio oduševljen činjenicom što hrvatski napadač ponovo igra.

Povratak hrvatskog reprezentativca na teren zabilježile su i vodeće novinske agencije Reuters, AFP, AP i DPA.