Veliko poštovanje
284

Emotivna scena koja je obišla Italiju: Džeko u zagrljaju čovjeka koji ga je zvao godinama

D. P.
Galliani je godinama pokušavao dovesti Džeku u Milan (Foto: Screenshot / Serie A)
Galliani je godinama pokušavao dovesti Džeku u Milan (Foto: Screenshot / Serie A)
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko večerašnji meč protiv Monze započeo je na klupi, a to mu je donijelo mogućnost da se susretne sa šefom rivalskog kluba Adrianom Gallianijem.

Galliani, koji i u Monzi obavlja ulogu prvog čovjeka kluba kao osoba od povjerenje vlasnika Silvija Berlusconija, oduvijek je silno želio dovesti Edina Džeku dok je još bio na čelu Milana.

Ovaj iskusni nogometni strateg tokom nekoliko prijelaznih rokova, još dok je Džeko nosio dresove Wolfsburga i Manchester Cityja, pokušavao je dovesti Džeku u Milan, ali nikada nije uspio zbog finansijskih zahjtjeva tadašnjih Džekinih ekipa.

No, i danas je veliki fan našeg reprezentativca, a o kakvom se poštovanju prema Džeki radi, dovoljno govore scene s početka utakmice Intera i Monze.

Galliani se Džeki obradovao kao nekome najbližem, a snimak srdačnog zagrljaja i toplog razgovora brzo je obišao Italiju i svijet. Dvojac je kratko razgovarao, nakon čega su se zaputili svako na svoju stranu.

Nema dileme i nakon ovog snimka da ukoliko neko Gallianija pita zbog kojih igrača žali što ih nije mogao dovesti u karijeri, da bi jedan od odgovora bio i bh. dijamant.