Nogomet
386

Emir Spahić karijeru nastavlja u HSV-u

Klix.ba
Emir Spahić
Emir Spahić
Bh. reprezentativac i iskusni 34-godišnji stoper Emir Spahić karijeru će nastaviti u redovima njemačkog bundesligaša HSV-a.

Iako je posljednjih dana najviše govora bilo o Herthi, Spahić je na kraju ipak završio u klubu čiji su dres nekad nosili Hasan Salihamidžić i Sergej Barbarez.

Informacija o Spahićevom dolasku u HSV objavljena je na oficijelnoj internet-stranici kluba iz Hamburga. On će nakon što završi ljekarski pregled potpisati jednogodišnji ugovor, a u klub je stigao kao slobodan igrač.

"Emir je igrač najviše klase, donijet će nam stabilnost, što nam je potrebno u našoj situaciji. Razgovarali smo o njegovom incidentu u Leverkusenu i na kraju smo odlučili da ga angažujemo", izjavio direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer.

Spahić će se svojim novim saigračima pridružiti u trening kampu u ponedjeljak.

Popularni Spaha je u karijeri igrao za Čelik, GOŠK Dubrovnik, NK Zagreb, Shinnik Yarolsavi, Torpedo iz Moskve, Lokomotiv iz Moskve, Montpellier, Sevillu, Anzhi i Bayer Leverkusen.

Igrao je za mladu reprezentaciju BiH, a trenutno je član našeg A tima.

Interes za 34-godišnjeg Spahića osim HSV-a i Herthe pokazivali su i zagrebački Dinamo, Panathinaikos, Beskitas i Galatasaray.