Pojačanje u napadu
0

Emir Obuća se vraća na Koševo?

Sarajevo-x.com
Emir Obuća (Foto: FKSinfo)
Emir Obuća (Foto: FKSinfo)
Pripreme Fudbalskog kluba Sarajevo počele su 10. janura. Kako je tada istakao prvi šef struke, Mirza Varešanović, ekipa će prvo raditi u glavnom gradu BiH, a u februaru je planiran odlazak na drugu lokaciju.

Kao što je poznato, bordo svlačionicu su u zimskoj pauzi napustili Muhamed Džakmić, koji je preselio u Južnu Koreju i Dženaldin Hamzagić koji će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Mađraskoj.

Ipak, iz Titvove 38/b poručuju da će klub koji bude želio angažovati ovog veznjaka morati platiti obeštećenje, jer Hamzagiću nije istekao ugovor.

Što se tiče dolazaka najbliži povratku u tim sa Koševa je napadač Emir Obuća. Naime, on je u protekloj sezoni nosio dres Čelika. S obzirom da mu je istekao ugovor sa crveno-crnima potekla je priča o njegovom dolasku na najveći bh. stadion.

Kako smo uspjeli saznati Varešanović je obavio razgovor sa Obućom i za očekivati je da se u narednom periodu realizuje trenasfer.

Treba istaći da su za usluge nekadašnjeg prvog strijelaca Premijer lige BiH pokazali još neki klubovi. Međutim, Emirova privrženost prema bordo boji i poštovanje navijača koje je stekao nastupima na Koševu, mogli bi biti presudni kada je u pitanju njegov nastavak karijere.