Potvrđeno za Klix.ba
65

Elvedinu Begiću oduzeta funkcija počasnog predsjednika Nogometnog saveza BiH

K. H.
Elvedin Begić (Foto: E. M./Klix.ba)
Elvedin Begić (Foto: E. M./Klix.ba)
Bivši predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić više nema status počasnog predsjednika krovne kuće bh. nogometa, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Ova odluka donesena je na današnjoj Generalnoj skupštini Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a za razješenje Begića glasalo je svih 58 prisutnih delegata.

Begić je za počasnog predsjednika izabran 25. augusta 2020. godine, nakon što su ga za tu poziciju predložili predstavnici kantonalnih saveza, a također je dobio i podršku Fudbalskog saveza RS-a te je tada postao drugi počasni predsjednik našeg saveza, poslije Ivice Osima koju je ovu funkciju dobio 2016. godine.

Begić je za počasnog predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izabran jednoglasnom odlukom tadašnjih delegata Skupštine NS BiH, a danas su svi glasali da mu se ta funkcija oduzme. Razlozi ovakve odluke će vjerovatno biti poznati u saopćenju Nogometnog saveza BiH nakon što sjednica završi.

Treba reći i to da je današnja Generalna skupština NS BiH počela minutom šutnje u čast Ivice Osima.

Dodajemo i to da su na današnjoj sjednici usvojene i izmjene Statuta Nogometnog saveza BiH te da je, između ostalog, ukinut Odbor za posredovanje i savjetovanje.