Nogomet
0

El Clasico: Barcelona golovima Neymara i Sancheza pobijedila Real Madrid

Piše: D. B.
(Foto: AFP)
Deseto kolo španske Primere donijelo je prvi ovosezonski El Clasico, okršaj ljutih rivala Barcelone i Real Madrida. Utakmica je odigrana na Camp Nou stadionu, a pobijedili su Katalonci rezultatom 2:1.

Barcelona je prvu priliku u večerašnjem El Clasicu imala u 12. minuti kada je šutirao Messi. Minut kasnije je Real Madrid propustio priliku preko Balea. Ipak, publika nije dugo čekala na pogodak. Dogodilo se to u 19. minuti kada je nakon asistencije Inieste pogodio Neymar i doveo Barcu u vodstvo protiv ljutog rivala. Bio je to prvi El Clasico za Brazilca.

Nakon vodećeg gola Katalonaca su se ukazale dobre prilike za gol na obje strane. Barca je zaprijetila preko Messija, a Real preko Balea. U finišu prvog poluvremena su neprecizni bili Messi i Khedira, pa je prvo poluvrijeme završeno minimalnim vodstvom Katalonaca.

U nastavku utakmice, tačnije u 52. minuti udarac Inieste je blokirala odbrana Reala. Dvije minute kasnije je pokušao Neymar, no, Lopez je odbranio njegov udarac. Potom su uslijedile dvije prilike za Madriđane, koje nisu realizirali Ronaldo i Di Maria.

Veoma blizu izjednačenja bili su Mardiđani u 72. minuti, ali je Benzema iz izgledne situacije pogodio prečku. Potom je uslijedila prilika za Khediru, koju njemački reprezentativac nije iskoristio. Barca je u 76. imala priliku preko Inieste, ali je ona propala. Ipak, domaći su došli do drugog gola, a postigao ga je Sanchez u 78. minuti susreta.

Igrala se 82. minuta kada je Valdesu opasno zaprijetio Pepe, a potom i Khedira. Madriđani su u 90. minuti uspjeli ublažiti poraz, kada je Rodriguez pogodio nakon asistencije Ronalda.

Barcelona je na kraju zasluženo pobijedila Real Madrid rezultatom 2:1.

Primera, 10. kolo:

Barcelona - Real Madrid 2-1 (Neymar 19, Sanchez 78 / Jese 90+1) Malaga - Celta 0-5 (Lopez 6, 64, Fernandez 23, Nolito 73, Charles 81)