Nogomet
0

Edis Kusturica: Ovo je veliki dan za FK Sarajevo i bh. sport

Piše: Edin Isanović
Edis Kusturica, potpredsjednik FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Edis Kusturica, potpredsjednik FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Vincent Tan stekao je dominantnu upravljačku strukturu u FK Sarajevo. To je historijski dan za Bordo tim. Uskoro se očekuje formiranje novog Upravnog odbora kluba sa Koševa u kojem će malezijski milijarder imati potpunu kontrolu. Podsjetimo, novi Statut FK Sarajevo usvojen je u junu 2012. godine, a dolaskom Tana sve zaključeno na toj Skupštini konačno je provedeno u djelo.

Potpredsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica za Klix.ba kaže kako je ovo veliki dan za tim sa Koševa.

"Presretan sam i ponosan. Konačno smo završili ono što čekamo dugo vremena. Drago mi je da je neko sa drugog kraja svijeta prepoznao našu ideju. Ovo je veliki dan, kako za Bordo tim, tako i za bh. sport općenito. Vjerujem da će se ovim potezom otvoriti novo poglavlje sporta u našoj zemlji", kazao je za naš portal čovjek koji je dugo vremena radio na ovom projektu.

Dodaje kako će račun kluba biti deblokiran u narednih mjesec dana. Kada smo ga pitali omogućim ulaganjima Vincenta Tana u klub iz Titove 38/b, kratko je odgovorio.

"To je poslovna tajna. Takav je dogovor i treba se poštovati. Dio sredstava bit će usmjereno na dugovanja", kazao je.

Potpredsjednik drugoplasiranog tima BHT Premijer lige kaže kako će sada FK Sarajevo imati priliku da se izdigne iznad bh. prosjeka.

"Mi smo sve ovo radili kako bi klub konačno vratili na staze uspjeha i navijačima omogućili više radosti. Vjerujem da sada imamo znatno veće šanse da dođemo do trofeja. Učinit ćemo sve da igrači i stručni štab budu zadovoljni, a na njima je da opravdaju naša očekivanja", istakao je Kusturica.

Edis naglašava kako bi Akademija FK Sarajevo trebala početi sa radom u februaru naredne godine.

"Mi smo u završnoj fazi pregovora oko kupovine zemljišta na području opštine Ilidža. Nadam se da će se sve okončati na obostrano zadovoljstvo i da će djeca koja budu trenirala u našem klubu imati apsolutno sve uslove za nogometni napredak", zaključio je Kusturica.