Bivši reprezentativac BiH
41

Edin Višća prolazi najteže trenutke karijere, sinoć su ga izviždali njegovi navijači

D. P.
Iako im je Višća donio mnogo radosti tokom karijere (Foto: Screenshot)
Iako im je Višća donio mnogo radosti tokom karijere (Foto: Screenshot)
Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća (33) proživljava najteže trenutke karijere, a sinoć su ga njegovi navijači izviždali prilikom izlaska s terena.

Trabzonspor je sinoć doživio novi neuspjeh u Superligi Turske te je poražen rezultatom 2:3 od Rizespora na domaćem terenu. S jedne strane zaigrao je Edin Višća, dok je kod gostiju igrao Dal Varešanović, koji je zamijenjen u 60. minuti utakmice.

No, Višću ne ide nikako u posljednje vrijeme i navijači Trabzonspora našli su krivca u njemu, iako je to daleko od istine. Bivši reprezentativac BiH u posljednje vrijeme imao je mnogo problema s povredama zbog kojih je prošle sezone odigrao samo 13, a pretprošle samo 18 utakmica.

To je ostavilo mnogo traga na formu iskusnog bh. ofanzivca, ali je donio toliko radosti ovom posrnulom velikanu, da zvižduke nije zaslužio.

Višća je zamijenjen u 69. minuti utakmice, a tom prilikom cijeli stadion ga je izviždao. Na to je utjecao i rezultat u tim trenucima pošto je domaćin imao dva gola zaostatka (1:3).

Situaciju pogledajte ovdje.

Podsjetimo, Višća je s Trabzonom osvojio titulu prvaka Turske 2022. godine i dao je veliki doprinos u toj borbi postigavši pet golova i četiri asistencije, iako je i tada imao određenih problema s povredama.