Nervi napeti kao strune
1

Edin Terzić i Marco Reus napali sudije nakon velikog kiksa Borussije, zaštitari ih morali spašavati

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Borussije Dortmund prošle su noći napravili veliki kiks na gostovanju kod Bochuma odigravši remi 1:1, a frustraciju nakon meča iskalili su trener Terzić i prvotimac Reus na sudije ovog meča.

Prva zvijezda Milionera i šef struke ovog tima su nakon utakmice u svlačionici navodno željeli da se obračunaju sa sudijskom ekipom predvođenom glavnim arbitrom Saschom Stegemannom.

Kako pišu njemački mediji predvođeni Bildom, situacija se smirila tek nakon intervencije zaštitara koji su spriječili incident.

Očekuje se da se Disciplinska komisija njemačkog saveza pozabavi ovim incidentom i sigurno da je vinovnike istog očekuju kazne.

Sve je kulminiralo nakon čudne odluke u 65. minuti kada je Karim Adeyemi očigledno fauliran u šesnaestercu.

Ipak, sudija ove utakmice nije pokazao na bijelu tačku, a prekršaj iz samo njima znanih razloga nisu vidjeli ni njegovi pomoćnici iz VAR sobe.

Što se tiče same utakmice, Bochum, koji se grčevito bori za opstanak, poveo je Losilla u 5 minuti. Milioneri se samo 120 sekundi kasnije vraćaju u igru lijepim golom Adeyemija, ali do drugog gola nisu uspjeli doći.

Tako su igrači Borussije Bayernu dozvolili da se opet pita za sve kada je šampionska trka u pitanju. Bavarci imaju priliku da se eventualnom sutrašnjom pobjedom protiv Herthe vrate na lidersku poziciju četiri kola prije kraja prvenstva.