Nogomet
140

Edin Džeko: Volio bih igrati sa Zlatanom Ibrahimovićem

Klix.ba
Foto: Roma
Foto: Roma
Edin Džeko je za klupsku stranicu Rome odgovarao na pitanja koja su postavljali Romini navijači iz Kine. To je bio poseban poklon za kineske navijače koji slave kinesku Novu godinu 8. februara.

Navijače je zanimalo koji su Džekini ciljevi po pitanju broja postignutih golova u ovoj sezoni na što je on odgovorio da obično ne postavlja takve ciljeve, jer je njegov posao postizanje golova, a da je najbitnije da je tim uspješan. Također je govorio o njegovom prijateljstvu sa Pjanićem, te s kojim bi igračem volio igrati u napadu pošto mu više odgovara kada igra u formaciji sa dva napadača.

"Romu sam počeo pratiti kada je Pjanić došao. Od njega sam čuo pozitivne stvari u klubu. Ovdje bi svaki igrač želio igrati. S Pjanićem ponekada odem na ručak i na večeru, ali ne svaki dan," kazao je Dijamant, a onda otkrio s kojim igračem bi volio igrati u napadu: "Po mom mišljenju, najbolja 'devetka' na svijetu je Zlatan Ibrahimović, tako da, ako bi imao šansu birati s kim bi igrao, definitivno bih odabrao njega."

Džeko je odgovorio na ukupno 15 pitanja za Romine navijače iz Kine, te im poželio sretnu Novu godinu. Istakao je da u Romi vlada odlična atmosfera, a da su dva najzabavnija saigrača Rudiger i Manolas. Upravo je Rudiger jedan od onih koje izbjegava u duelima na treninzima, jer igra grubo kao da je takmičarski meč. Upoređujući lige u kojima je nastupao (Bundesliga, Premiership, Serie A) za Seriju A je kazao da je najjača kada je defanzivni segment igre u pitanju.

"Italijanska liga je najjača liga u defanzivnom segmentu u poređenju sa ostalim ligama. Ne izlaze daleko od gola i čvrstvo vas čuvaju", kazao je Džeko, te dodao da mu porodica pomaže u uspjehu, kao i to da je sada sve drugačije otkako je otac.