Nogomet
46

Edin Cocalić za Klix.ba: Izraelcima će stadion u Haifi biti velika prednost protiv Zmajeva

Piše: N. Jamaković
Edin Cocalić
Edin Cocalić
Bh. internacionalac Edin Cocalić koji od 2012. igra za izraelski klub Maccabi Haifa za Klix.ba je govorio o narednoj utakmici Zmajeva u kvalifikacijama za Euro, koju će izabranici Safeta Sušića 16. novembra igrati protiv Izraela upravo u Haifi, na stadionu Maccabija.

"Novi stadion 'Sammy Ofer' napravljen je tek nedavno i ima kapacitet za nešto više od 30.000 gledatelja. Mi smo u novoj sezoni igrali dvije utakmice kući pred rasprodanim stadionom i bilo je zaista odlično. Akustičan je, a tribine su veoma blizu terenu, tako da navijači daju krila domaćim igračima", rekao je Cocalić za naš portal.

Naš sagovornik ističe kako Izraelci poštuju naš tim i misle da imamo dobru reprezentaciju, ali isto tako smatraju da se mogu ravnopravno suprotstaviti Zmajevima, te konkurisati Velsu i BiH za drugo mjesto u grupi B.

"Prve dvije utakmice protiv nešto lakših protivnika su pobijedili na početku kvalifikacija te upisali šest bodova na startu, što im je dalo samopouzdanje. Sigurno je da će im i domaći teren protiv Zmajeva biti velika prednost", ocjenjuje Cocalić.

Stadion Sammy Ofer u Haifi
Stadion Sammy Ofer u Haifi

Kada je riječ o selekciji Izraela, naš sagovornik ističe da je ona sačinjena uglavnom od igrača koji igraju u domaćem prvenstvu.

"Izraelska reprezentacija napreduje iz godine u godinu. Ipak, u zadnje vrijeme su gubili na domaćem terenu od jačih selekcija, ali ne treba zaboraviti da su prošle godine igrali 3:3 protiv Portugala. Imaju par brzih igrača, posebno na bokovima", veli Cocalić.

Ipak, prema njegovom mišljenju, Zmajevi protiv Izraela nisu bez šansi, te mogu zabilježiti dobar rezultat ako budu igrali onako kako znaju.