Nogomet
0

Dženan Durak: Široki Brijeg voli da se nadigrava, šanse su nam podjednake

Piše: D. B.
Dženan Durak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dženan Durak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Olimpic će u četvrtfinalu Kupa BiH igrati protiv Širokog Brijega, aktuelnog osvajača pomenutog takmičenja. Napadač Vukova s Otoke, Dženan Durak, smatra da obje ekipe imaju podjednake šanse za plasman u polufinale.

Nogometaš Olimpica je rekao da su sve ekipe zasluženo u četvrtfinalu te da će se voditi velika borba za prolaz dalje. Također, očekuje zanimljivu prvu utakmicu četvrtfinala u kojoj je njegov klub gost Širokom Brijegu,

"Nijedna ekipa nije slučajno u ovoj fazi Kupa BiH. Svi timovi su kvalitetni i ne smiju se potcijeniti. Naš protivnik u četvrtfinalu, Široki Brijeg, izuzetno je neugodan tim i voli da se nadigrava. Igraju napadački i bit će ih veoma teško čuvati. Ipak, naša je snaga u sjajnom kolektivu i ako budemo dali sve od sebe, možemo se nadati povoljnom rezultatu, a onda u revanšu izboriti plasman u polufinale. Očekuje nas jako zanimljiv duel na Pecari", izjavio je Durak za portal Klix.ba.

Napadač Olimpica vjeruje da favorita u Kupu BiH nema, te da su svima šanse za trofej podjednake.

"Ne bih nikoga izdvojio kao favorita. miislim da svi imaju podjednake šanse da dođu do samog kraja i osvoje Kup", jasan je bio Durak.