Nogomet
14

Džemal Hadžiabdić napustio Irak nekoliko sati prije potpisa selektorskog ugovora

Klix.ba
Džemal Hadžiabdić
Džemal Hadžiabdić
Bh. trener, legenda Veleža i bivši reprezentativac Jugoslavije Džemal Hadžiabdić trebao je danas biti predstavljen kao selektor Iraka. Međutim, zbog još uvijek nepoznatih razloga, popularni Čorba je napustio ovu zemlju.

Kako navodi agencija AFP, sve je bilo spremno za predstavljanje Hadžiabdića kao selektora Iraka, ali je 62-godišnji Mostarac samo dan nakon slijetanja u Bagdad odlučio napustiti Irak.

"Iznenađeni smo što je Hadžiabdić odluči odbiti poziciju i vratiti se u svoju zemlju", kazao je glasnogovornik Nogometnog saveza Iraka Kamel Zghayr.

On je dodao da je sve teklo prema planu.

"Dogovorili smo će ugovor biti potpisan kad stigne ovdje nakon čega će biti predstavljen na zvaničnoj pres konferenciji", dodao je Zghayr.

Hadžiabdić je trebao danas održati i prvi trening na stadionu Shaab u Bagdadu a nakon toga odvesti reprezentaciju Iraka na desetodnevne pripreme u Katar.

Međutim, ne treba čuditi ovakva iznenadna odluka legendarnog Veležovca.

U sličnoj situaciji prije nekoliko dana se našao i bivši golman FK Sarajevo Dejan Bandović koji je bio dogovorio sve uslove sa iranskim klubom Siah Jamegan Khorsan FC, ali kada je stigao na potpis ugovora, uslovi su se uveliko razlikovali od dogovorenih tako da je Bandović odlučio odustati od angažmana.