Dan prije utakmice
2

Džemaili: Jedan srbijanski ministar je izjavom isprovocirao Xhaku i Shaqirija

Klix.ba
Blerim Džemaili (Foto: EPA-EFE)
Blerim Džemaili (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Švicarske Blerim Džemaili kazao je da su njegovi saigrači iz nacionalnog tima Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri bili isprovocirani jednom izjavom srbijanskog ministra te je to razlog zbog kojeg su gestikulirali "albanskog orla".

Podsjećamo, Švicarska je u drugom kolu grupne faze nakon preokreta porazila Srbiju, a pogotke za pobjedu postigli su Xhaka i Shaqiri. Obojica su pogodak postigli u drugom poluvremenu, a proslavili su ga gestikulirajući "albanskog orla".

Zbog toga je FIFA kaznila igrače Švicarske te im je zaprijetila žestokom kaznom ukoliko ponove taj ispad, a Blerim Džemaili je kao razlog takvog slavlja otkrio navodnu provokaciju jednog srbijanskog minsitra, čije ime nije otkrio.

"Nikada nisam pokazivao orla poslije pogotka. Možda to ni Shaqiriju i Xhaki ne bi palo na pamet da se nisu desile provokatorske izjave jednog srbijanskog ministra dan prije utakmice sa Srbijom", kazao je Džemaili.

Xhaka i Shaqiri su se nedavno izvinili zbog sporne proslave gola, a nogometaš Liverpoola će ubrzo doći u Beograd gdje će protiv Crvene zvezde igrati meč Lige prvaka.