Naslijedio Švrakića
11

Dželaludin Muharemović novi trener Unisa iz Vogošće

N. K.
Dželaludin Muharemović (Foto: F. K./Klix.ba)
Dželaludin Muharemović (Foto: F. K./Klix.ba)
Proslavljeni nogometaš Željezničara i nekadašnji reprezentativac BiH Dželaludin Muharemović novi je trener Unisa iz Vogošće, kluba koji se takmiči u Drugoj ligi Centar, odnosno trećem rangu takmičenja u BiH.

"Nakon dogovorenog prekida saradnje s još jednom legendom Zijadom Švrakićem, želja nam je bila dovesti još jednog stručnjaka, koji je srcem vezan za naš klub", poručili su iz Unisa.

Muharemović je početkom devedestih godina nosio dres Unisa i ovo je njegov povratak u klub gdje će pokušati izvući najbolje iz trenutnog igračkog kadra.

"O Dželaludin Muharemoviću, kao nekadašnjem igraču FK Željezničar, ne treba trošiti riječi, a iza sebe ima i respektabilnu trenersku karijeru, odnosno iskustvo i znanje, koje je spreman prenijeti na igrače koji su željni učenja i dokazivanja, a to im Unis omogućava. Zato, hvala Muharemoviću koji se upustio u ovu avanturu i odlučio prihvatiti ponuđeno mjesto trenera seniorskog tima FK Unis. Jednom Unis, zauvijek Unis", istakli su.

Inače, Unis se nalazi na 12. mjestu Druge lige Centar sa 17 osvojenih bodova i pred Muharemovićem će biti iznimno težak zadatak da se ekipa plasira na neku bolju poziciju.