Nakon poraza u finalu
20

Džeku i saigrače dočekala bolna poruka od rivalskih navijača Milana: Ništa se ne mijenja

D. P.
Poraz Intera slavio se u drugom dijelu Milana (Foto: Twitter)
Poraz Intera slavio se u drugom dijelu Milana (Foto: Twitter)
Navijači Milana na stadionu San Siro okačili su transparent koji dočekuje povratničku ekspediciju igrača Intera s finala Lige prvaka u Istanbulu.

Nerazzurri su sinoć poraženi rezultatom 0:1 od Manchester Cityja u finalu Lige prvaka, tako da im je osvajanje evropskog trona ostao samo san. Poraz Intera nisu slavili samo navijači Manchester Cityja, već i najvećeg Interovog gradskog rivala Milana.

Stoga, na stadionu San Siro jutros je osvanula poruka koja će sigurno zaboljeti navijače Intera, ali i igrače koji putuju iz Istanbula nazad.

"Od Sassuola do Istanbula prošla je jedna sezona. Ništa se ne mijenja, ostajete viceprvaci", stoji u poruci koju je potpisala navijačka grupa Curva sud Milano, a koja okuplja najvatrenije navijače Milana.

Poruka aludira na to da je Inter izgubio finale Lige prvaka, a prošle godine Milan mu je "ukrao" titulu prvaka Italije u posljednjih nekoliko kola.

Milan je na kraju prošle sezone osvojio titulu prvaka upravo na stadionu u Sassuolu, dok je Inter ostao viceprvak Italije.