Nogomet
0

Džeko spreman za Porto, Lulićev Lazio dočekuje Atletico Madrid

Sarajevo-x.com
U četvrtak navečer se prvim susretima šesnaestine finala nastavlja takmičenje u Evropskoj ligi. Na programu je 14 utakmica, a očekuje se i nastup bh. reprezentativaca Edina Džeke (Manchester City), Senada Lulića (Lazio), Asmira Begovića (Stoke City) i Senijada Ibričića (Lokomotiv Moskva).

U utorak su odigrana dva susreta šesnaestine finala Evropske lige. Rubin je na domaćem terenu od Olympiacosa izgubio 0:1, a Braga od Besiktasa 0:2. Preostalih 14 susreta se igra u četvrtak navečer.

Manchester City za koji nastupa Edin Džeko gostuje kod ekipe Porta. Žrijeb u Nyonu je htio da se ove dvije izuzetno snažne ekipe sastanu već u šesnaestini finala. Što se ovog para tiče, očekuju nas dvije izuzetno zanimljive utakmice.

Senad Lulić će u dresu Lazija na Olimpicu dočekati izuzetno kvalitetnu ekipu Atletico Madrida, protivnika kojeg ne smiju potcijeniti. I u ovom duelu se očekuje žestoka borba s obzirom na to da obje ekipe gaje napadački stil igre.

Lokomotiv Moskva, za koji nastupa bh. reprezentativac Senijad Ibričić, će ugostiti ekipu Athletica.

Asmir Begović, golman engleskog Stoke Cityja, će imati zadatak zaustaviti pokušaje igrača Valencije. Stoke i Valencija imaju visoke ambicije u ovom takmičenju, tako da se očekuje bespoštedna borba na terenu.

U fokusu će biti i utakmice između Ajaxa i Manchester Uniteda. Engleska ekipa već sada otvoreno najavljuje svoju kandidaturu za osvajanje trofeja. Ovaj susret, kao i utakmicu Porto - Manchester City, možete gledati u direktnom prenosu na OBN-u.

Parovi šesnaestine finale Evropske lige:

Porto - Manchester City (21:05) Ajax - Manchester United (19:00) Lokomotiv Moskva - Athletic Bilbao (18:00) Salzburg - Metalist Harkiv (19:00) Stoke City - Valencia (21:05) AZ Alkmaar - Anderlecht (19:00) Lazio - Atletico Madrid (19:00) Steaua Bukurest - Twente (21:05) Viktoria Plzen - Schalke 04 (19:00)

Wisla Krakow - Standard Liege (21:05) Udinese - PAOK (21:05) Trabzonspor - PSV (21:05) Hannover - Club Brugge (21:05) Legia Warsaw - Sporting Lisabon (19:00)