Nogomet
114

Džeko, Pjanić i Spahić nisu na vrijeme stigli u zenički Trening centar

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici do 19 sati nisu došli Spahić, Pjanić i kapiten Edin Džeko.

Selektoru Sušiću do 19 sati, za kada je zakazana večera, odazvali su se: Fejzić, Mujdža, Kvesić, Šunjić, Cimirot, Zakarić, Vršajević, Višća, Tino Sven Sušić, Prcić, Vranješ, Begović, Bešić, Medunjanin, Ibišević, Lulić, Hadžić i Hajrović.

U razgovoru sa Josipom Kvesićem, bočnim igračem Željezničara, koji bi mogao odigrati svoj debi u dresu Bosne i Hercegovine, saznali smo da uprkos povrijeđenim igračima u ekipi vlada optimizam.

"Predivno se osjećam, prvi put sam u reprezentaciji i nadam se da nadolazeće utakmice proći kako smo očekivali, a to su dvije pobjede. Falit će nam povrijeđeni, ali imamo dosta kvalitetnih igrača i mislim da ćemo nadoknaditi njihov izostanak", kazao je Kvesić.

Toni Šunjić je u Rusiji pružio zavidnu igru, a nada se da će tako nastaviti i u dresu Zmajeva.

"Što se tiče stanja u Rusiji zadovoljan sam formom ekipe i sve ide po planu, a nažalost ovdje nije krenulo kako smo htjeli, ali mislim da ćemo to u sljedeće dvije utakmice ispraviti. U utakmici sa Velsom moramo pobijediti, a sa Belgijom smo zadovoljni i remijem. Dolazak Emira Spahića bit će velika stvar i drago mi je što se vratio. On je naš veliki vođa u odbrani", izjavio je Šunjić.

Iako su se svi bh. reprezentativci fotografisali sa okupljenim navijačima, u ispunjavanju ovih želja prednjačio je Vedad Ibišević. U izjavi za novinare je kazao da očekuje pobjedu u utakmici sa Velsom.

"Očekujem pobjedu u Velsu i to je bitnija utakmica nego protiv Belgije. Bit će veoma teško protiv Velsa, jer će biti silno motivisani zbog našeg poraza od Kipra i svoje pobjede od Andore. Mi smo bolji od njih i nadamo se osvajanju tri boda. Izostanak Salihovića i Bičakčića je veliki hendikep za nas, ali se nadam da će igrači iskoristiti šansu koji dobiju", kazao je Ibišević.

Dolazak bivšeg kapitena Emira Spahića je upitan, dok se u narednim satima očekuje dolazak Džeke i Pjanića.

Podsjetimo, Zmajevi u petak, 10. oktobra igraju protiv Velsa u Cardiffu, dok u ponedjeljak, 13. oktobra, na Bilinom Polju dočekuju Belgiju.