Kapiten Zmajeva
672

Džeko ne želi pričati o povlačenju iz reprezentacije: Još je vruća glava, ne znam

E. K.
Edin Džeko (Foto: Screenshot/BHT 1)
Edin Džeko (Foto: Screenshot/BHT 1)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je nakon poraza od selekcije Ukrajine u baražu za odlazak na Euro bio izuzetno razočaran.

Istakao je da na kraju umor presudio, ali da se momcima ne može ništa prigovoriti jer su dali sve od sebe u ovoj utakmici.

"Tužno je što smo gol primili na kontru što je njihovo najbolje oružje i što smo izbjegavali cijelu utakmicu. Šta je tu je, momcima se ne može ništa reći, dali su sve od sebe. Vidio sam momke u 60. i 70. minuti s grčevima što ne bi smjelo da se dešava i nije opravdanje, ali pokazuje da su momci dali više od maksimuma i mislim da smo zaslužili puno više", rekao je Džeko u izjavi za BHT 1 nakon utakmice i dodao:

"Nisu nam šutnuli na gol do 75. minute kada je Mudrik pucao u Šehića sa 25 metara. Nemam riječi stvarno, šteta jer smo stvarno dali sve od sebe, pripremili smo se, odigrali smo jednu od boljih utakmica. Glupo je reći kad izgubiš, ali smo odigrali dobru utakmicu. Možda su nas i izmjene poremetile jer smo u svakom momentu znali gdje treba da stoji. Jedna ili dvije izmjene su to poremetile, primili smo dva naivna gola, ako je centaršut sa strane, mislim da ti igrač ne može zabiti gol ako stojiš blizu njega. Ako gledaš loptu onda ti se igrač može sakriti iza leđa i zabiti gol. Ima puno mladih igrača, mislim da je i umor odradio svoje".

Dodao je da je pred ovim momcima svijetla budućnost.

"Momci su pokazali danas da imaju kvalitet, šteta je i za te mlađe igrače koji unutra plaču. Vidjeli su da smo stvarno bili dobri i da smo zaslužili pobjedu koja nije došla, ali pred ovim momcima je budućnost. Ako ovako nastave, to može biti još puno bolje, no vidimo da svi danas igraju nogomet te da je sve teže i teže otići na Euro", dodao je Dijamant i zatim odgovorio na pitanje da li ovo znači njegov oproštaj od reprezentacije.

"Ne znam hoću li igrati u Ligi nacija, vruće glave ne bih da govorim ništa jer smo svi neočekivano tužni poslije odličnih 85 minuta. Vidjet ćemo kad se prespava", dodao je.