Nogomet
0

Džeko i Messi na reklami, visoke cijene karata za utakmicu BiH - Argentina

Piše: J. H.
Utakmica će se igrati 18. novembra
Utakmica će se igrati 18. novembra
Prodaja karata za prijateljsku utakmicu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Argentine kreće sutra, 10. oktobra.

Ukoliko izabranici Safeta Sušića osiguraju direktan plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, utakmicu protiv Argentine će igrati 18. novembra na stadionu Busch u St. Louisu. Karte čija zvanična prodaja počinje sutra mogu se kupiti preko zvanične stranice bejzbol tima Cardinals.

Cijene se kreću od 60 do 195 dolara, zavisno od mjesta sa kojeg navijači žele gledati Džeku, Ibiševića, Pjanića, Spahića i ostale Zmajeve. Kako saznajemo, vlada velika potražnja za kartama među Bosancima i Hercegovcima koji žive u SAD-u, a zvanični sajtovi za prodaju ulaznica s vremena na vrijeme usporeno rade.

Iako u Americi ovu utakmicu najavljuju uz akcent na argentinskog čarobnjaka Lionela Messija, kada je riječ o bh. dijaspori koja živi u St. Louisu, zvijezda Barcelone je u sasvim drugom planu.

Ruke zadovoljno trlja i predsjednik Cardinalsa Bill DeWitt III.

"Nismo mogli propustiti ovakvu priliku da ugostimo ove dvije reprezentacije", kazao je DeWitt. Očekuje se da će stadion kapaciteta oko 40.000 biti popunjen do zadnjeg mjesta jer samo u St. Louisu živi skoro duplo više Bosanaca i Hercegovaca.

Bilboard pored cest u St. Louisu na kojem su Messi i Džeko
Bilboard pored cest u St. Louisu na kojem su Messi i Džeko

Zmajevi su već odigrali dvije prijateljske utakmice na tlu SAD-a protiv Meksika. Prvo je to bilo u Atlanti 2011. a onda i u Chicagu prošle godine. Oba puta dominirali su bh. navijači, a stadioni su bili rasprodati.

"Za nas će biti poseban osjećaj da na terenu vidimo igrače poput Vedada Ibiševića, Pjanića i Džeke jer mi koji živimo ovdje u SAD-u nemamo baš često priliku vidjeti ih sve uživo", kaže Mirza Cerić koji živi u St. Louisu.