Steve McClaren ponovo hvali
0

"Džeko će već iduće sezone biti pravi"

Totalsport
Engleski nogometni trener Steve McClaren, koji je ove sezone vodio Edina Džeku u Wolfsburgu, poručio je kako se od bosanskog napadača, sada člana Manchester Cityja, već iduće sezone mogu očekivati velike partije.

McClaren i Džeko su počeli ovu sezonu u Wolfsburgu, no, sada više niti jedan od njih dvojice nije u tom klubu. Wolfsburg je u februaru ove godine smijenio 49-godišnjeg trenera zbog loših rezultata, dok je Džeko u januaru prešao u Manchester City uz odštetu od, vjeruje se, oko 27 miliona funti.

Džeko je tek u svojoj desetoj utakmici u Premiershipu zabio svoj prvi gol za City u tom takmičenju, za gostujuću pobjedu nad Blackburnom 1-0 u ponedjeljak.

Mnogi su kritizirali predstave 25-godišnjeg napadača i reprezentativca Bosne i Hercegovine zbog dugog sušnog perioda, kojeg je Džeko napokon prekinuo. McClaren je poslao poruku njegovim kritičarima.

"Edin je zabijao gotovo po 30 golova u Bundesligi u sezoni, stoga je mnoge iznenadilo što se tako muči u Premiershipu. No, njemu je i u Njemačkoj trebala cijela sezona za adaptaciju. Druga sezona? Zabio je 28 golova. Pa 25 u sezoni iza toga. Morao je dokazivati da je nemilosrdan strijelac i učinio je to. Učinit će to opet", rekao je Džekin bivši trener.