Balkanski tercet
81

Džeki pristižu dva Hrvata, planiraju povesti juriš na titulu koja se čeka već 10 godina

N. K.
Perišić i Džeko su već igrali zajedno u Interu (Foto: EPA-EFE)
Perišić i Džeko su već igrali zajedno u Interu (Foto: EPA-EFE)
Iako opcija da bi Edin Džeko, Ivan Perišić i Ante Rebić mogli ovo ljeto završiti kao saigrači u Fenerbahčeu nije najizglednija, postojanje takvog scenarija golica maštu mnogih ljubiteljima nogometa.
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je već potpisao za turskog velikana, a tamošnji mediji već danima pišu da je Perišić veoma blizu dolaska u Fenerbahče.

I Perišiću je ta ideja primamljiva pa su se Turci dodatno raspisali kako se krenulo u finalne pregovore, dok je u međuvremenu osvanula njegova snimka kako igra odbojku s turskim zvijezdama.

Bili su tu penzionisani Arda Turan (trener Eyupspora) i Emre Belozoglu (trener Istanbul Bašakšehira) te Fenerbahčeov ofanzivac Irfan Can Kahveci.

Piše se kako kako je najveća prepreka Fenerbahčeu Perišićeva plata u Tottenhamu, a posljednjih dana aktueliziran je i hrvatski krilni napadač Rebić koji je otpisan u Milanu.

Dosad ga se u Turskoj povezivalo samo s Bešiktašem, ali posljednjih su dana počele dolaziti i informacije koje uključuju Fenerbahče koji bi tako mogao ujediniti balkanski tercet u napadu.

Inače, Fenerbahče naredne sezone kreće po prekid crnog niza i osvajanje prvog naslova prvaka Turske nakon deset godina čekanja.