Okupljanje u Kataru
38

Dvogodišnjica Maradonine smrti obilježena u Dohi na Svjetskom prvenstvu

N. K.
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Argentinci obilježili su danas na poprištu Svjetskog prvenstva u Kataru dvije godine od smrti slavnog Diega Maradone.

Naime, nekoliko hiljada argentinskih navijača okupilo se na jednom trgu u Dohi kako bi odali počast Maradoni i izrazili podršku svojoj reprezentaciji.

Gomile su skandirale Maradonino ime i pjevale pjesme njemu u čast na ulicama Dohe koje su bile pune argentinskih zastava.

Selektor Argentine Lionel Scaloni rekao je uoči sutrašnje utakmice protiv Meksika da se nada da će donijeti malo radosti Maradoni gledajući ih s neba.

"Italijan sam i navijam za Inter. Nisam ni Argentinac ni navijač Napolija, ali moram priznati da je Diego više puta rasplakao Inter i ostale italijanske klubove. Ipak, svidjelo nam se. Bio je veliki vođa u Argentini, Južnoj Americi i širom svijeta. Moramo ga nastaviti slaviti. Emotivan sam, volio bih da je ovdje na ovom Svjetskom prvenstvu. Ali on je u našim srcima", rekao je Infantino koji se nekoliko puta susreo s Maradonom.

Podsjetimo, Maradona je preminuo 25. novembra od srčanog udara u dobi od 60 godina, u svom domu dok se oporavljao od operacije mozga.