Nogomet
112

Dušan Bajević izbor čitatelja za selektorsku poziciju, Sušić na drugom mjestu

Piše: J. H.
Dušan Bajević (Foto: AFP)
Dušan Bajević (Foto: AFP)
Bh. nogometni stručnjak Dušan Bajević je želja većine Bosanaca i Hercegovaca kada je u pitanju pozicija selektora nogometne reprezentacije naše zemlje.

U proteklih pet dana proveli smo anketu među čitateljima portala Klix.ba o tome ko u budućnosti treba biti selektor nogometne reprezentacije BiH.

Dušan Bajević je dobio 25.685 glasova, odnosno 40 posto. Drugi na listi je Safet Sušić sa 16.452 glasa (25 posto) dok je treći Vahid Halilhodžić s 10.704 glasa (17 posto).

Od preostala tri kandidata, Sergej Barbarez je dobio 9.236 glasova (14 posto), Faruk Hadžibegić 1.498 (2 posto) i Mehmed Baždarević 1.220 glasova (2 posto).

Princ sa Neretve i ujedno član Odbora za posredovanje i savjetovanje u Nogometnom savezu BiH u proteklim danima je izbjegavao priču o selektorskoj poziciji.

Međutim, u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o igrama Zmajeva na Mundijalu.

"Mogu dati samo kratku izjavu kao čovjek i navijač reprezentacije, a to je da smo u Brazilu mogli više, odnosno mogli smo se plasirati među 16 najboljih reprezentacija svijeta", rekao je Bajević.

Istakao je kako smo svi sretni zbog samog plasmana na Svjetsko prvenstvo, jer to jeste velika stvar.

"Naravno, to niko ne osporava, to je veliki rezultat. Međutim, smatram da smo imali i kvalitet, a i takve protivnike u grupi, koje smo mogli pobijediti i plasirati se u osminu finala", dodao je Bajević.

O tome ko će sjediti na klupi Zmajeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo znat će se više nakon sutrašnje sjednice Izvršnog odbora NS BiH na kojoj će biti analiziran učinak reprezentacije i selektora Safeta Sušića koji je također prisustvovati sjednici kako bi podnio izvještaj.

Među članovima IO postoji podrška Papetu za nastavak saradnje, međutim, postavlja se pitanje kakav će ugovor Savez ponuditi Sušiću koji je po zaradi na Mundijalu bio 29. trener sa godišnjom plaćom od 352.470 dolara.