Nogomet
107

Dupovac i Bandović: U Grčku idemo po pobjedu

Piše: M. N.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Iako su večeras izgubili od Atromitosa rezultatom 2:1 igrači FK Sarajevo ne gube optimizam i ne planiraju se lako predati. U uzvratnom meču koji će se odigrati 7. augusta u Grčkoj idu po pobjedu.

Kako je rekao Dejan Bandović, golman Bordo tima za Face TV, igrači njegovog kluba su pokazali da se mogu nositi s evropskim klubovima.

"Pokazali smo svima koji potcjenjuju bh. ligu da se možemo nositi s jakim evropskim timovima. Dominirali smo 90 minuta, ali eto, primili smo dva gola zbog dvije greške. Ovo je bilo veliko iskustvo. Nećemo se predati i idemo dole da pobijedimo", rekao je Bandović.

Šef stručnog štaba Dženan Uščuplić čestitao je Grcima na pobjedi i rekao da je Atromitos izuzetno iskusna ekipa. Istakao je da našim igračima često fali strpljenje za razliku od Grka koji čekaju, iskoriste šansu i postignu pogodak.

"Prevagnulo je njihovo iskustvo. 60-70 minuta je bila izuzetno kvalitetna igra s naše strane. Dogodilo se kao u utakmici protiv Norvežana. Dominirali smo, ali nismo iskoristili šanse kao i ovdje. Nadamo se da ćemo u uzvratnom meču odigrati kvalitetnu utakmicu i pokušati se vratiti", kazao je Uščuplić.

Amer Dupovac konstatovao je kako su Bordo igrači bili bolja ekipa.

"Jači su od Norvežana ali mi smo dominirali utakmicom. Izgubili smo zbog dvije greške, ali sada se okrećemo narednoj utakmici", rekao je Dupovac.