Nogomet
0

Dunga: Argentina će automatski na SP

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Carlos Dunga uvjeren je da će se njihovi veliki rivali Argentinci uspjeti izravno plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

U posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na SP Argentina u srijedu gostuje kod Urugvaja, a samo pobjeda “gaučima” garantira izravan odlazak na SP, a u slučaju poraza momčad Diega Maradone mogla bi završiti čak i šesta i izgubiti priliku da kroz dodatno razigravanje osigura nastup u Južnoj Africi. Remi Argentincima donosi dodatno razigravanje.

Dunga vjeruje da će Urugvajci zaigrati hrabro protiv Argentine budući im igra samo pobjeda, što će gosti znati iskoristiti.

  • Urugvaj će ih napasti i ići će na pobjedu, što će Argentincima ostaviti dosta prostora. Ovoga puta neće biti tako nervozni kao protiv Perua i igrat će puno bolje. Vjerujem da će se Argentinci automatski plasirati na SP – rekao je Dunga.

Argentina je u subotu golom Martina Palerma u trećoj minuti sudačke nadoknade pobijedila Peru 2-1 i tako skočila na četvrto mjesto na ljestvici, posljednje koje izravno vodi na SP, s bodom više od Urugvaja i dva više od Ekvadora. Petoplasirana momčad igrat će razigravanje s četvrtoplasiranom močadi sjevernoisrednjeameričkih kvalifikacija (Kostarika ili Honduras).