Pomoćni stadion Koševo
0

Duel veterana kao uvod u vječiti derbi

Piše: Edin Isanović
Večeras će se sa početkom u 19.30 sati na pomoćnom terenu stadiona Koševo odigrati utakmica između veterana fudbalskih klubova Sarajeva i Željezničara.

Po prvi put na ovom stadionu će zasjati i reflektori čime je biti riješen problem osvjetljenja.

Svakako treba spomenuti da će u narednom periodu nogometaši tima sa Koševa imati priliku da treniraju u noćnim terminima. Tim povodom organiziran je ovaj dvoboj.

Za bordo tim će između ostalih nastupati Turković, Repuh, Varešanović i Uščuplić, dok će plave sa Grbavice predvoditi Muharemović, Biščević, Adžem i Gušo. Sudar nekadašnjih nogometaša sarajevskih klubova biće uvod za vječiti derbi koji će se odigrati u subotu 9. maja u 17 sati na stadionu Grbavica.

Statistika pokazuje da su do sada komšije odigrale 92 utakmice. I jedni i drugi imaju po 28 trijumfa, a zabilježeno je 36 remija. U "Dolini ćupova“ domaći su slavili 17 puta, a komšije 12 puta. Sarajevo je kao domaćin teren uzdignutih ruku napuštalo 16 puta, a Željezničar 11 puta. Najveća posjeta zabilježena je 10. marta 1982. godine kada je na najvećem bh. stadionu bilo 55.000 gledalaca. Zanimljivo je da u posljednja tri prvenstvena duela nije postignut niti jedan pogodak.