Radno na Koševu
95

Dudić izabrao novog kapitena Sarajeva, Hadžić najavljuje turbulencije u narednoj sezoni

D. P.
Dudić i Hadžić na konferenciji (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili sportski direktor Emir Hadžić i trener Bordo tima Feđa Dudić.

Emir Hadžić je naglasio da je cilj bilo napraviti ispravnu kratkoročnu i dugoročnu strategiju kluba.

"Nadamo se uspješnoj sezoni i nekom novom putu FK Sarajevo. Zahvalan sam ljudima na čelu s gospodinom Mirvićem jer su me vratili na poziciju sportskog direktora. Dat ću sve od sebe da u najboljem svjetlu predstavimo FK Sarajevo. Kada sam došao, jedan od glavnih ciljeva je bio napraviti strategiju. Došli smo do zaključka da nam je potreban novi šef stručnog štaba i potpuna rekonstrukcija ekipe. Prvim dijelom možemo biti zadovoljni poslom", rekao je Hadžić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Sportski direktor kluba objasnio je kako su u FK Sarajevo odredili Feđu Dudića za novog trenera.

"Kontaktirali smo mnogo trenera, a na kraju smo odabrali Feđu Dudića jer dvije godine uzastopno radi odlične rezultate s Veležom. Dvije godine izvlači maksimum iz te ekipe, zna da radi pod pritiskom i ono najbitnije, strategija kluba je da budemo samoodrživi i glavni resurs je naša akademija, a Dudić je pokazao da zna raditi s mladim igračima i izvući maksimum iz njih. Molim sve da imaju puno strpljenja jer će biti puno turbulencija. Velike promjene su se dogodile, 12 igrača je otišlo. Doveli smo pet i treba to sve ukomponovati, tako da vas molim za strpljenje", rekao je Hadžić.

Nekadašnji nogometaš Bordo kluba poručuje da su odluke o razlazu s 12 igrača bile jako teške.

"Napravili smo sastanak i odlučili da moramo krenuti bez nekih igrača koji su dali mnogo toga za FK Sarajevo. Ovim putem im se zahvaljujem na dosadašnjim igrama i svemu što su dali za FK Sarajevo i tu moram izdvojiti Dupovca, Velkoskog i Hebibovića koji su osvojili sve što se moglo osvojiti. Mi smo najveći klub u državi i moramo težiti najvećim ciljevima. Jako nam je bitna ta akademija i njen razvoj. Ekipa će izgledati dosta mlađe. Trebat će nam bar dva prijelazna roka da napravimo ekipu kakvu želimo", zaključio je sportski direktor Sarajeva.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Nakon vrlo uspješnih godina u Veležu, Feđa Dudić pred sobom ima još teži zadatak i vođenje Sarajeva.

"Ova ekipa može mnogo više i to sam rekao igračima. Obećavam vam pomak i već od starta ćemo vidjeti neko novo Sarajevo. Napravili smo rekonstrukciju tima. Želim jake prijateljske utakmice i prvu igramo već 23. juna protiv Iskre iz Danilovgrada. Insistirao sam da igramo prijateljsku na Koševu i ne trebamo igrati zatvorene utakmice. U Sloveniji nas čeka duel protiv TSC-a", poručio je Dudić.

Asmir Suljić je novi kapiten Sarajeva, naglašeno je na konferenciji za medije. Mersudin Ahmetović će pomagati Dudiću u stručnom štabu, iako je i dalje nogometaš Bordo kluba.