Nogomet
73

Drugo pojačanje iz Slobode: Elvis Sarić novi igrač FK Sarajevo

Klix.ba
(Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo uspješno je okončao pregovore sa novim igračkim pojačanjem. Nakon što su klub u proteklim danima pojačali Mersudin Ahmetović, Saša Balić i Dušan Hodžić, potpisan je ugovori i sa četvrtim novim igračem uoči početka priprema za takmičarsku sezonu 2016/17. Riječ je o Elvisu Sariću, igraču, koji u redove FK Sarajevo stiže poslije odlične sezone u redovima tuzlanske Slobode.

Dvadesetpetogodišnji veznjak je u protekloj takmičarskoj sezoni odigrao 31 utakmicu, postigao 3 gola i upisao 2 asistencije u dresu Slobode.

Prije dolaska u Fudbalski klub Sarajevo, ovaj rođeni Dubrovčanin je igrao za GOŠK, Lučko, Vinogradar, Inter Zaprešić i već spomenutu Slobodu, a dolaskom u Bordo klub pojačati će konkurenciju na poziciji centralnog veznog igrača.

"Novom igraču Bordo kluba želimo puno sreće u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo", saopćeno je na zvaničnoj stranici Bordo kluba.

Ovo je drugo pojačanje FK Sarajevo iz redova Slobode. Ranije je u Bordo klub stigao i bivši napadač Slobode Mersudin Ahmetović.