Buran prijelazni rok
0

Drogba odlazi iz Chelseaja, a možda i Lampard

Sarajevo-x.com
Didier Drogba na izlaznim vratima (Foto: AFP)
Didier Drogba na izlaznim vratima (Foto: AFP)
Napadač Chelseaja Didier Drogba odlučio je napustiti svoj klub sljedećeg mjeseca, a isto bi mogao učiniti i njegov saigrač Frank Lampard.

Drogba (33) je bijesan što je klub odbio njegov zahtjev za novim dvogodišnjim ugovorom. Odlučio se potom za unosan transfer u Kinu u januarskom prijelaznom roku, kako ne bi čekao da mu ugovor s klubom iz Londona istekne u ljeto naredne godine, piše britanski tabloid The Sun.

Reprezentativcu Obale Slonovače kineski klub Dalian Aerbin ponudio je dvogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 200.000 funti sedmično, dok su mu u Chelseaju spremni ponuditi jednogodišnji ugovor i zaradu od 125.000 funti sedmično. To znači da Drogba može zaraditi 20 miliona funti u Kini, a 6,5 miliona funti u Londonu. Drogbina odluka nije ostavila ravnodušnim ni Chelseajevu legendu Franka Lamparda koji je počeo razmišljati i o svojoj budućnosti.

Engleska zvijezda s pravom želi znati na čemu je u klubu u kojem je proveo posljednjih 10 godina te smatra da zaslužuje objašnjenje što više nije u udarnoj postavi tima.

Menadžer Andre Villas-Boas izjavio je da Lampard ne može očekivati bilo kakve privilegije.

"Frank nije jedini zaslužan igrač u timu. On i Terry su među najboljima u historiji ovog kluba, ali svaki igrač mora imati što pošteniji tretman u timu", kazao je portugalski stručnjak.

Lampard je pod ugovorom još 18 mjeseci, a njegova sedmična plaća je 170.000 funti. No, nesretan je što ga Portugalac u posljednje dvije utakmice, protiv Valencije i Manchester Cityja, nije stavio u igru od početka te je izrazio frustracije nakon što je ušao s klupe i postigao pobjedonosni gol protiv Cityja iz penala u ponedjeljak.

Villas Boas je nakon utakmice kazao da svaki dan razgovara s Frankom te da smatra kako će on i dalje biti važna karika u klubu. Chelsea će pustiti Nicolasa Anelku da u januaru pređe u kineski klub Shanghai Shenhua, no vjerovatno se neće složiti da ode i Drogba, posebno dok se još bore za naslov u prvenstvu i Ligi prvaka.