Alex Ferguson
0

"Drogba je bio u očitom ofsajdu"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Reuters)
Alex Ferguson (Foto: Reuters)
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson okrivio je sudije (na čelu s glavnim sudijom Mikeom Deanom) kao glavne krivce za poraz svoje ekipe od Chelseaja (2-1) na Old Traffordu u sklopu 33. premierligaškog kola.

Bio je to sudar dvije prvoplasirane ekipe prvenstvene tabele koji je, pokazalo se, presudio Didier Drogba golom u 79. minuti, nakon dodavanja Salomona Kaloua.

"Ovo je za nas razočaravajući rezultat. U prvom smo poluvremenu izgledali loše. Predugo nam je trebalo da počnemo igrati i Chelsea je u tom dijelu bio puno bolji. Ali, u drugom dijelu smo igrali dobro. Na trenutke smo dominirali u igri, ali nismo iz toga ništa uspjeli izvući", rekao je Ferguson i potom komentirao drugi Chelseajev gol, koji je, snimak je jasno pokazao, postignut iz ofsajda.

"Ne mogu shvatiti da linijski sudija to nije vidio jer je bio direktno u liniji kada se sve odvijalo. Nikoga nije bilo ispred njega i krivo je procijenio. U utakmici ovakve važnosti zaista su potrebne kvalitetne sudije. Danas ih nismo imali i mislim da su pokazali slabu, slabu izvedbu", rekao je Ferguson i dodao:

"Chelsea je sada favorit, u to nema sumnje. Pet je kola do kraja, imaju dva boda više i bolju gol razliku. Sada imaju kontrolu. Siguran sam da ćemo mi dobro reagirati nakon poraza, ali možemo pobijediti u preostalih pet utakmica i ne osvojiti naslov".