Nogomet
11

Draxler: Za Borussiju ću igrati samo ako mi isperu mozak

Totalsport
Julian Draxler
Julian Draxler
Iako su njemački mediji posljednjih dana spominjali kako je 19-godišnji veznjak Schalkea Julian Draxler najveći kandidat za nasljednika Marija Götzea u Borussiji Dortmund, nogometaš je takvu ideju s gnušanjem odbacio.

Götze, podsjetimo, na kraju sezone odlazi u Bayern, a Dortmunđani su već polako počeli razmišljati o njegovoj zamjeni. Kao jedan od glavnih kandidata nametnuo se upravo talentirani nogometaš Schalkea koji je ove sezone u Bundesligi ubilježio osam pogodaka i četiri asistencije. No, poznato je koliko veliko suparništvo vlada između Schalkea i Borussije, a upravo je zbog toga Draxler u ponedjeljak poručio kako se ne može zamisliti u crno-žutom dresu u budućnosti.

''Ni pod kojim okolnostima neću igrati za Borussiju Dortmund sljedeće sezone. Nezamislivo mi je da bi me Borussia željela dovesti, a potpuno mi je nezamislivo da nosim crno-žuti dres'', napisao je Draxler na svojoj stranici na Facebooku i dodao:

"Puno je bilo spekulacija prošle sedmice. Nisam ih htio komentirati jer sam se želio fokusirati na utakmicu protiv HSV-a (Schalke slavio s 4-1, uz dvije Draxlerove asistencije, op. a.). No, uvjeravam vas, uz dužno poštovanje, da neću igrati za Borussiju Dortmund sljedećih godina osim ako mi ne isperu mozak".