Veliki uspjeh Azzurra
117

Donnarumma u suzama proslavio plasman u finale Eura: Ovo je za Spinazzolu!

D. B.
Gianluigi Donnarumma (Foto: EPA-EFE)
Gianluigi Donnarumma (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Italije plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisala Španiju. Svoje zasluge za taj uspjeh ima i golman Azzurra Gianluigi Donnarumma, koji je emotivno doživio uspjeh svog državnog tima.

Nakon što je odbranio jedanaesterac i odveo Italiju u finale Eura Donnarumma nije mogao zadržati suze.

"Sve je bilo u tom trenutku, nije bilo lako, ali smo našom zajedničkom snagom uspjeli proći u finale. Nemoguće je opisati kako se osjećam, želim uživati u ovoj pobjedi sa svojim saigračima i posvetiti je Spinazzoli. Poslao nam je video prije utakmice", izjavio je Donnarumma koji nije zaboravio povrijeđenog saigrača.

Prije utakmice je mladi golman analizirao protivničke igrače i način na koji izvode penale.

"Sve smo analizirali s trenerima, a važan je i instinkt. Obratio sam pažnju na sve tokom utakmice i u trenutku prije izvođenja penala. Sirigu mi se obratio prije penala, ali ne znam šta je rekao. U svkaom slučaju je sjajan momak. Bio sam opušten, znao sam da mogu pomoći ekipi koja je bila fantastična. Hvala svima, ljudima na tribinama, dali smo sve od sebe i sada nam je potreban posljednji korak da ostvarimo svoj san. Španija je veoma snažna, ali Italija ima ogromno srce. Nikad ne odustajemo, mnogo smo prošli tokom utakmice i na kraju smo uspjeli. Španija nam je napravila puno problema", izjavio je Donnarumma.

Italija će u finalu Eura igrati protiv Engleske ili Danske u nedjelju.

"Praznovjeran sam, neću govoriti o finalu", jasan je bio Donnarruma.