Prijateljski dueli
66

Dvojica nogometaša Sarajeva dobila poziv u reprezentacije za junske utakmice

N. K.
Mustafić je bio standardni igrač Sarajeva kroz sezonu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mustafić je bio standardni igrač Sarajeva kroz sezonu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo će u narednom periodu imati dvojicu reprezentativaca, a zanimljivo da niti jedan od njih neće obući dres Bosne i Hercegovine.
Naime, prvi je golman Dejan Iliev (29) koji je dobio poziv u reprezentaciju Sjeverne Makedonije za prijateljske utakmice u junu protiv Hrvatske i Češke.

Iliev je debitovao za reprezentaciju u junu 2022. godine i od tada nije upisao minutažu. Bio je i na klupi na posljednje dvije prijateljske utakmice koje je Sjeverna Makedonija u martu igrala protiv Moldavije i Crne Gore.

Podsjetimo, Iliev je u Sarajevo stigao u februaru kao slobodan igrač iz Helsinkija. Upisao je 14 nastupa u kojima je primio 19 golova te je četiri puta sačuvao mrežu netaknutom.

Prvi poziv za "A" tim reprezentacije Luksemburga dobio je veznjak Sarajeva Mirza Mustafić (25).

Luksemburg će odmjeriti snage s Francuskom i Belgijom, a Mustafić će tako zaigrati za državu u kojoj je rođen i za koju je ranije igrao u omladinskim selekcijama.

U Sarajevo je stigao u ljeto 2022. godine kao slobodan igrač iz Fole. Ove sezone u svim takmičenjima upisao 31 nastup za Sarajevo u kojima je postigao četiri gola i tome dodao jednu asistenciju.