Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napokon su se opametili i izabrali najbolju opciju! Ova liga ce da lici na nesto sljedece sezone!
Igraju svi sa svima i nakon toga prvih 6 ide u Ligu za Prvaka, a drugih 6 u Ligu za Opstanak i onda igraju u tim ligama svi sa svima, na kraju imaš 32 kola. Zadnje dvoje u Ligi za Opstanak ispada, a u ligi za Prvaka prvi ide u LP, druga dva u EL.
@tuzlak458 nakon 22 kola pocinje borba za titulu izmedu prvih 6 i borba za opstanak zadnjih 6 bodovi se prenosi koliko si osvojio do 22 kola
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Definitvno najbolje moguce rjesenje i odluku koju su mogli dobijeti, Cestitam !
Ne znam zasto su onda pitali klubove sta zele,vecina je zelila trokruzni sistem. Nije ni ovo lose ali treba smanjitiligu na 8 klubova pa onda 4 za prvaka a 4 za opstanak
igraju Zeljo i Sarajevo dva puta u 22 kola pa zatim dva puta ako sarajevo bude u ligi za prvaka i na kraju dva puta u kupu...zanim me kako ce divovi podnjeti 5 poraza i jedan remi?????? super je ovo 22 kola i onda opet svi odigraju medjusobno ovo za opstanak i ovi za prvaka...tako da ce i sesti imati sansu za evropu jer osvajac kupa gura cetvrtog..ako bude medju prva tri normalno.... SAD CE BAS DA OSVOJI I IDE U EVROPU KO JE NAJJACI!
Ako neko zna tačno da objasni trokružni sistem bilo bi dobro. Nije mi najjasnije da ekipa protiv ekipe u sezoni igra tri puta, to znači da će jedna ekipa biti domaćin 2 puta, a druga jednom, to je očita prednost za domaćine bez obzira što si bio medju prvih šest nakon 22 kola. Ili možda nisam najbolje razumio
neigra se trokruzni sistem a u pravu si u tom sisteme neke bi ekipe bile 2 domacin neke 2 gostovale .... igra se ko i dosad u 22 kola jednom domacin pa gost posle 22 kola liga se dijeli na 2 djela prvih 6 igra za titulu 5 utakmica kuci 5 u gostima tako i drugih 6 koji bi se borili za opstanak ukupno na kraju 32 odigrana kola
Igraš prvo dvokružno 22 kola (svako sa svakim, kući i na stran) a onda treći krug 11 kola, (po prijedlogu saveza, iako ima i dr. varijanti, ali to je bio prijedlog) domaćin je ko ima bolji međusobni skor. Što je po meni NEPOŠTENO, pogotovo u našoj domaćinskoj ligi i sa našim sudijama. Onaj ko bi bio domaćin u trećem krugu bi imao ogromnu prednost nad konkurencijom. Sada zamisli neki tim koji je toliko dominantan u ligi i ima bolji skor od svakog tima, taj bi igrao 11 kola zaredom kao domaćin.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
a bodove,kako ce se prenosit, svi ili samo od onih koji ostaju u ligi za pravaka,
Losa odluka.Posljednji u ligi za prvaka nema šansi za Evropu kao ni prvi u ligi za opstanak ne može ispasti,tako da mogu sve svoje utakmice prodati.
A bilo bi kao nešto drugačije u trokružnom sistemu? Prvo razmislite pa lupajte gluposti! U oba sistema se igra dodatnih desetak kola sa tim što u doigravanjima igraš direktno sa konkurencijom dok u trokružnom sistemu kupuješ bodove po Otoci, Stočnom Sarajevu, Vitezu ... sa ekipama koje su pretežno već ispale iz lige a punac ti dogovara ostatak.
@Komentar iz mase bravo trokruzni sistem je za stimanje
Je li moguće da su i ovi iz Saveza nešto izglasali za napredak BH fudbala? Ne mogu da vjerujem ...
znas kako se kaze kad - tad
bezveze odluka samo da bi se moglo manipulisati rezultatima
Šta se ima manipulisati, ne lupaj gluposti. Igraš direktno sa konkurentom ... misliš da će biti Širokom drago da stalno gubi na Pecari od Zrinjskog ili Sarajevu da gubi od Želje na Koševu? Kod nas su svi u par deka, u par bodova. Prvi koji kiksa u doigravanju ili nešto počne muljati će ostati i bez Evrope, ista stvar za ligu za ostanak.
Nevjerovatno, a 8 klubova od 12 reklo da zeli trokruzni sistem.
i ja bih trokruzni, igram u jednom mjesecu može me zakaciti jednom da igram protiv jake ekipe, mogu odmarast igraće, mogu taktizirati, a kad ti u ligi za prvaka odigras u vrlo kratkom periodu deset jakih utakmica, nema zezancije, ili igraš ili te nema nigdje. za naše takmičenje ovako je bolje. vidjet ce te prvu sezonu
8 koji zele da muljaju
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Prči
Smatram da bi prvoplasirani prije početka lige za šampiona trebao imati neku prednost, tipa da starta sa 3 boda... Ako si u 22 kola bio prvi, zaslužuješ da budeš u prednosti naspram onog ko je završio šesti.
@ynwa Odbiju se rezultati prtiv ekipa koje se bore za opstanak i onda se nastavi po toj tabeli
@ynwa Odbiju se rezultati prtiv ekipa koje se bore za opstanak i onda se nastavi po toj tabeli
PRIKAŽI ODGOVORE (5)