Kažu da je talentovan
39

Donedavno je bio važan dio Kloppovog Liverpoola, a danas neprepoznatljiv pleše u TV showu

D. P.
Klavan je pokazao i plesni talent (Foto: Screenshot)
Klavan je pokazao i plesni talent (Foto: Screenshot)
Nogometaši, kao popularne javne ličnosti, često budu rado viđeni gosti i na TV priredbama drugačijeg karaktera, a takva je situacija s doskorašnjim članom Liverpoola.

Na prste jedne ruke mogu se prebrojati nogometaši iz Estonije koji su u posljednje vrijeme ostavili bilo kakav trag u najjačim ligama svijeta.

Među njima, izdvaja se jedno ime koje je u dresu Liverpoola upisalo 54 zvanična nastupa. Jurgen Klopp ga je doveo kao posebnu želju iz Augsburga 2016. godine, a onda je na Anfieldu proveo dvije sezone prije nego što se odlučio na prelazak u Cagliari.

Naravno, riječ je o stoperu Ragnaru Klavanu, nogometašu koji danas stigne nastupati i u lokalnom plesnom TV showu u Estoniji. Ovaj stoper odlučio se okušati i u plesnom svijetu.

Gotovo neprepoznatljiv, Klavan je pokazao plesni talent i u paru s Kerttu Tanav osvojio 24 od mogućih 40 bodova i privukao je brojne komplimente žirija i gledalaca.

"Vidim fantastičan potencijal. Naravno, potrebno je učiniti neke korekcije, ali potencijal apsolutno postoji", rekao je Klavanu član žirija Juri Nael.

Pojavljivanje Klavana u okvakvom showu iznenadilo je brojne fanove Liverpoola kada se video počeo širiti na društvenim mrežama. Bilo je i onih koji ga nisu mogli prepoznati.

Inače, Klavan još uvijek nije završio karijeru. Trenutno je kao 37-godišnjak u posljednjoj polusezoni ugovora s estonskim prvoligašem Paideom. Vidjet ćemo da li će u decembru, kada ugovor istekne, okončati karijeru i možda se ozbiljnije posvetiti plesu.