Potez o kojem se priča
0

Dok je njegov sin osvajao prvi trofej u karijeri, David Beckham uživo gledao Real - City

D. P.
Dok je Romeo dizao trofej, otac David bio je na Bernabeuu (Foto: Screenshot)
Dok je Romeo dizao trofej, otac David bio je na Bernabeuu (Foto: Screenshot)
Romeo Beckham, sin legendarnog engleskog nogometaša Davida Beckhama, sinoć je osvojio svoj prvi trofej u nogometnoj karijeri.

Beckham je tokom zime stigao na posudbu u Brentford iz očevog Inter Miamija, ali je nastupao za tim do 21 godine i B ekipu. S tom ekipom sinoć je osvojio prvi trofej u karijeri, a riječ je o Premier league kupu za igrače do 21 godine.

Romeo Beckham nije ulazio u igru u pobjedi svog tima nad Blackburnom rezultatom 2:1 u finalu, ali je vatreno proslavio svoj prvi trofej.

Ono što je najzanimljivije od svega, jeste da njegov otac David Beckham nije gledao utakmicu uživo. David se odlučio na klasik u polufinalu Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja, pa je tako duel završen rezultatom 1:1 gledao uživo s tribina Santiago Bernabeua.
Kamere su "uhvatile" Beckhama u specijalnoj loži Bernabeua, a mediji i javnost odmah su povezali tu utakmicu s onom koju njegov sin igra i koja mu je trebala predstavljati najveći izazov u dosadašnjoj karijeri, da je nastupio, a ne proveo ga kao zamjena.

To što David nije prisustvovao utakmici sina Romea je prilično veliko iznenađenje, pošto ga je gotovo na svakom meču za Brentford B tim gledao uživo s tribina.