Nogomet
180

Đurbuzović: Željina djeca igraju za svoju dušu, nadam se dobrom rezultatu u Belgiji

Piše: Edin Isanović
Dino Đurbuzović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dino Đurbuzović, nekadašnji strateg tima sa Grbavice, prokomentarisao je za Klix.ba uspjeh Željezničara u evropskim utakmicama i šansama u dvomeču protiv belgijskog Standarda. U uvodu je napomenuo kako je sretan zbog četiri pobjede iz četiri meča Evropske lige.

"Svi smo sretni kako je FK Željezničar odigrao ove dosadašnje utakmice. Prošao je dva pretkola. U obje utakmice je pokazao da ima svoj kvalitet, da ljudi u stručnom štabu znaju šta rade. Ekipa je taktički i tehnički bila odlično postavljena. Imali su jednu mirnoću i homogenost. To je veliki pomak za klub. Osim toga, tim sa Grbavice ima šest ili sedam mladih igrača koji su se dobro uklopili. Mislim da je to budućnost Plavih. To me veseli. Bilo je uživanje gledati kako se bore i odrađuju zadatke. Sigurno je da je sada izazov veliki", kazao je Đurbuzović.

Prokomentarisao je i poraz u 1. kolu BHT Premijer lige u Banjoj Luci od Borca. "Umor je stigao igrače. Ne treba se obazirati previše, bilo-prošlo. Možda je to bilo i za očekivati. Odigrali su dvije teške utakmice protiv Ferencvaroša. To je respektabilna ekipa“, kazao je naš sagovornik.

Poželio je sreću Željezničaru u Belgiji.

"Ekipi želim uspjeh protiv Standarda. Mislim da će odgovoriti kvalitetno i disciplinovano kao i do sada. Milomir Odović, Edis Mulalić i ostali članovi stručnog štaba napravili su izuzetnu harmoniju. Najviše ohrabruje puno mladih igrača. Veliki je plus što Željo ima igrače koji se ne boje. Recimo, da dođe bilo koja ekipa, oni bi se hrabro postavili onoliko koliko bi mogli", tvrdi bivši prvi šef struke Plavih.

Na kraju je istakao kako je Standard imao puno promjena u ekipi što, prema njegovom sudu, može biti prednost bh. predstavnika.

"Belgijski tim sigurno nije uigran, nisu ukomponovani u odnosu na nas. Najveća snaga Željezničara je što ima puno svoje djece koja igraju za svoju dušu. Naravno, teže da se dokažu i da sutra negdje odu. Belgijanci igraju drugačije, najviše se baziraju na trku. Doduše, svi u Evropi traže trkačku i raspoloženu ekipu. Standard to ima. S druge strane, Željo ima dobar tim koji će biti, siguran sam, sjajno posložen. Nadam se dobrom rezultatu i želim im puno sreće", zaključio je Đurbuzović.