Nogomet
0

Đurbuzović najavljuje pobjedu Želje protiv Zrinjskog

Piše: J. H.
FK Željezničar u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Grbavici dočekuje ekipu Zrinjskog. Premijerligaški derbi zakazan je u 14:30 sati. Šef Stručnog štaba tima sa Grbavice Dino Đurbuzović vjeruje u pobjedu.
Dino Đurbuzović (Foto: Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Klix.ba)

Nakon neriješenog rezultata u Bijeljini, ekipa Željezničara na svom stadionu u utakmici protiv ekipe iz Mostara traži prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone koja bi do sada mogala biti najinteresantnija, kako za vrh tabele tako i za opstanak.

Đurbuzović kaže da je ovo veoma bitna utakmica jer je Zrinjski kvalitetna ekipa sa velikim ambicijama.

Jasmin Bogdanović i Dino Đurbuzović (Foto: Klix.ba)
Jasmin Bogdanović i Dino Đurbuzović (Foto: Klix.ba)

"Poduzet ćemo sve da dođemo do tri boda pred našom publikom koja će igrati veliki znač u ovoj utakmici. Sa navijačima ćemo dati svoj maksimum i vjerujem u pobjedu", kazao je Đurbuzović.

Jasmin Bogdanović, novi igrač Željezničara koji je u januarskom prijelaznom roku stigao iz Zvijezde, također najavljuje pobjedu protiv gostujuće ekipe

Jasmin Bogdanović (Foto: Klix.ba)
Jasmin Bogdanović (Foto: Klix.ba)

"Zrinjski je nezgodna ekipa i vjerujem da ćemo uz navijače osvojiti sva tri boda", kazao je on.

Što se igračkog kadra tiče, Đurbuzović po prvi put u sezoni na raspolaganju ima sve igrače. Međutim, nekoliko njih još uvijek nije u punoj formi.

"Vjerovatno ćemo pojedincima koji nisu mnogo trenirali dati šansu u ovoj utakmici protiv jakog protivnika", kazao je šef Stručnog štaba Plavih.

Treba napomenuti da će na sutrašnju utakmicu žene moći ući besplatno.