Konačno proigrao
36

Đoković "preslikao" treći uzastopni meč i preokretom došao do prvog finala ove godine

D. P.
Đoković je napravio tri preokreta u tri meča u Beogradu (Foto: EPA-EFE)
Đoković je napravio tri preokreta u tri meča u Beogradu (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP 250 turnira u Beogradu pobjedom nad Karenom Hačanovim (26. ATP) rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:1 i 6:2.

Nakon brojnih turbulencija i neizvjesnosti na startu sezone, Đoković je došao do prvog finala ove godine i imat će priliku osvojiti prvi trofej nakon što su mu zabranjeni nastupi na Australian Openu, Mastersu u Miamiju i Mastersu u Indian Wellsu.

Đoković je potom doživio neočekivane eliminacije na turnirima u Dubaiju i Monte Carlu, ali je u svom "dvorištu" konačno došao do finala gdje će sutra biti u borbi za trofej.

Ni u Beogradu Đoković ne blista, ali ima rezultat iza sebe. Potpuno nevjerovatno zvuči podatak da je odigrao tri "preslikana" meča i sva tri je preokrenuo nakon izgubljenog prvog seta.

Nakon sunarodnjaka Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića, ista sudbina je danas zadesila Karena Hačanova koji je osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Poslije osvojenog seta ruski teniser se "ugasio". Đoković je jedini postojao na terenu i sa 6:1 i 6:2 u naredne dvije trećine susreta došao do finala Beograda.

U velikom finalu turnira iz serije 250 Đoković će sutra igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela kojeg igraju Andrej Rubljev i Fabio Fognini.