Nogomet
0

Dino Beširović uoči susreta s Metallegheom: Želimo zadržati drugo mjesto

Klix.ba
Dino Beširović
Dino Beširović
Radnik će u Bijeljini u subotu u okviru 16. kola Premijer lige BiH ugostiti ekipu Mladosti. Nogometaš bijeljinskog tima Dino Beširović s mnogo optimizma dočekuje ovu utakmicu.

Beširović je motor Radnika na sredini terena, igrač koji izvršava veliki broj defanzivnih zadataka, a istovremeno otpočinje sve napade bijeljinskog tima. On je jedan od onih koji nemaju oscilacija u formi i koji pružaju odlične partije u kontinuitetu. S obzirom da faktički nije ni imao pauzu između dvije sezone, prošlonedeljni odmor zbog nastupa reprezentacije BiH mu je dobro došao.

"Pauza je došla kao poručena, jer smo imali težak raspored prije pauze i iskoristili smo je da se odmorimo i da se još više uigramo za kraj prvog dijela prvenstva. Metalleghe je sigurno dobra ekipa, mislim da im je do sada nedostajalo sportske sreće, jer zaista dobro igraju. Mi smo ih pobijedili u prvom dijelu prvenstva, ali su oni ostavili jako dobar utisak. Kao i mi, Metalleghe u gostima igra bolje i zato moramo dati maksimum kako bismo došli do nova tri boda. Želimo ostati na drugom mjestu i dat ćemo sve od sebe da se na drugoj poziciji zadržimo što duže", izjavio je Beširović.

Uz Obradovića, Beširović je odigrao najviše utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva, a čini se da kao i cijeli tim iz kola u kolo igra sve bolje.

"Mislim da kod trenera Miloševića igramo više s loptom u našem posjedu. Bolje držimo pozicije na terenu što pokazuju i rezultati. Igra na kojoj insistira trener Milošević mi mnogo više odgovara, jer više imam loptu u nogama, a tada se osjećam najkomotnije. Još jednom ponavljam, imamo sve uslove da u subotu odigramo dobru utakmicu. Želimo ostati na visokom drugom mjestu i, naravno, želimo igrati pred što više gledalaca", rekao je olimpijski reprezentativac BiH.

Utakmica Radnik - Metalleghea se igra na Gradskom stadionu u subotu od 13:00 sati.